Hoppa till innehåll

Fascisternas krumbukter

17 maj 2017

Tänk fascisterna förnekar sig aldrig. När det inträffar något uppseväckande brott brukar jag göra en koll på Flashback. Det slår aldrig fel att oavsett vad det är så väller det in spekulationer om att det är någon ”kulturberikare” – der fascistiska kodordet för flykting – som är skyldig, helst då någon från Afrika eller Mellersta östern.
När jag var inne på Flashback i går morse och läste om Tova Moberg så var det tyst från den bruna falangen därför drog jag den slutsatsen att de tre unga män som häktats var infödda i byggden.
MEN
självklart kan fascisterna inte låta bli att skylla på invandringen. Läser i en exremhögersajt som beklagar sig ”Måste tragedier alltid bli politik?”. Det minst sagt skruvade resonemanget är att tragedier får inte vara ”mänskliga tragedier” utan används av invandringsapologeterna.

”Är det främlingar som begått ett brott pekar vi nationalister på att mångkulturen är ansvarig. Är det inhemska gärningsmän kommer floskeln ”även svenskar är skurkar” från invandringsapologeterna. Att det förra argumentet faktiskt är hållbart och det senare inte ens är ett argument spelar i kampen om opinionen mindre roll idag.”

Nej, argumentet att ”mångkulturen är ansvarig” är inte ett dugg bättre än”även svenskar är skurkar”. Varför då? Helt enkelt för att vi har inte en kollektiv bestraffning, brott begås av individer, inte av ”kulturer”. Vad ”de nationella” inte begriper är att när de försöker skuldbelägga grupper så blir svaret helt enkelt att sådana grupper finns inte. Därför pekar man på att brott begås av personer i alla grupper – även av svenskar.
”Lustigt” nog verkar samma grupper som utan hejd kan skuldbelägga stora grupper bli rosenrasande när samma argumentation vänds mot dem själva – att män som kollektiv är skyldiga när någon man begår ett brott.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: