Hoppa till innehåll

Tänkte inte på det … 2019-10-11

11 oktober 2019

Först blev det problem med tillgång på medicin, nu med övrigt sjukvårdsmateriel.
”Borde inte ett sånt här stort sjukhus ha reservlagar?”
”Vi får kanske fundera på det”

Vi har uppenbarligen haft en samhällsomstöpning som letts av teoretiserande marknadsekonomer , okunniga konsulter och blåögda politiker där den idiologiska kartan följts utan hänsyn till verkligheten.

”Utan en leverantör av sjukvårdsmaterial som vunnit en upphandling men inte var redo.” Det är ju detta som gång på gång går fel – man gör en upphandling som det sedan visar sig att den som vunnit upphandlingen inte klarar att uppfylla. Uppenbarligen har ingen ansvarig ställt ställt frågan – klarar ni att levererar från dag ett? Då hade det ju varit möjligt att ”bunkra upp”? Detta duger inte när det handlar som samhällskritisk versamhet – den måste funka. Och du kan inte lägga lagerhållningen på privata företag om du inte är beredd att betala för den.

Som samhällsintresserad medborgare tycker jag der är minst sagt märkligt att våra ledare pratar om hur viktigt det är att vi har ett starkt försvar samtidigt som de bygger ett samhälle som uppenbarligen upphör att fungera några timmar efter ett eventuellt krigsutbrott.

Från och med klockan 06 fredag morgon och ett dygn framåt stannar den planerade vården upp på Akademiska sjukhuset. Orsaken är uteblivna leveranser av sjukvårdsmaterial. Sjukhuset har ingen prognos för när problemen kan vara lösta.(SVT 2019-10-10)

Tomma hyllor – allt från tvål till provrör saknas(SVT 2019-10-10)

Region Uppsala och flera andra regioner i landet har stor brist på sjukvårdsmaterial. – Jag har aldrig varit med om det här tidigare, säger Mikael Köhler, chefsläkare på Akademiska sjukhuset.(SVT 2019-10-10)

Riksbanken
Nu kommer också besked om att man måste se över riksbankens verksamhetsmål och självständiga ställning – något som var ”diamanten i kronan” i de nyliberala tankegångarna vars syfte var att hålla samhällsutvecklingen borta från ”politikerna”.

Vi var många som var tveksamma till detta när man genomförde ”reformen” på 90-talet. Men vi ”förstod” ju inte att det var bättre att ekonomer och finansmän var bättre skickade att ”oväldigt bedriva den ekonomiska politiken” än sådan politiker som var tvungna att ta hänsyn till väljarna.

Visserligen låtsas man som inget förändras men läsermman mellan raderna så får riksdagen en bättre kontroll över riksbanken.
DN Debatt. ”Riksbanken ska få tydligare ansvar för finansiell stabilitet” (DN 2019-10-10)

From → Världen

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: